«Αντιγραφή – επικόλληση» η επικοινωνιακή πολιτική των υπολοίπων παρατάξεων του Δ. Κορδελιού Ευόσμου.

Η υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης “Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού Ευόσμου” φαίνεται πως αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους και τις ανάλογες παρατάξεις του δήμου.

Τι εννοούμε;

Για παράδειγμα, με το που δημοσιεύει μία αυτοψία η κα. Μαρία Μανούκα σε κάποια συνοικία του δήμου ή σε κάποια δημοτική εγκατάσταση, άμεσα κινητοποιούνται ανάλογες δράσεις και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Σύμπτωση; Μπορεί ναι. Αν και επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει -λένε- να είναι σύμπτωση.

«Έμπνευση» ακόμη αντλούν και από τις δημοσιεύσεις και τα βίντεο που ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Μανούκα όπως επίσης και από τα Δελτία Τύπου. «Έμπνευση» και από τις κάρτες των υποψηφίων της παράταξης. Αντιγραφή των θέσεων και των προτάσεων. Και πάει κάπως έτσι.

Αυτό μάλλον έχει διπλή εξήγηση. Πρώτον ότι η παράταξη της κας Μανούκα κάνει κάτι καλά και δεύτερον πως οι άλλες παρατάξεις στερούνται νέων ιδεών και προτάσεων και καταφεύγουν στην εύκολη λύση του copy – paste…

Ωστόσο, σε μια δημοκρατική κοινωνία, η πολυμέρεια και ο πλουραλισμός των απόψεων και της αισθητικής όπως επίσης και η δημιουργική ανταγωνιστικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Ενόψει δε των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου κρίνεται αναγκαίο ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να χαράξει, αν μπορεί, μία στρατηγική με το δικό του προσωπικό στίγμα.

Υ.Γ. Με την αντιγραφή κανείς δεν πήγε μπροστά … κύριοι …