Εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης και απαξίωσης αντίκρισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», Μαρία Μανούκα, στην αυτοψία που πραγματοποίησε σε κεντρικά σημεία του Κορδελιού, μετά το πέρας της οποίας επανέλαβε την αναγκαιότητα ισόρροπης ανάπτυξης των γειτονιών που αποτελούν το δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Η υποψήφια δήμαρχος περπάτησε στην οδό Καραολή και Δημητρίου, που αποτελεί την είσοδο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό, επισκέφθηκε το κλειστό υπόγειο πάρκινγκ του Κορδελιού, την πλατεία Ελευθερίας, τον πεζόδρομο και το ανοιχτό θεατράκι. Στη διάρκεια της παρουσίας της στα παραπάνω σημεία συνομίλησε με δημότες, άκουσε τις ανησυχίες τους, κατέγραψε τα προβλήματα, καθώς και τις καταγγελίες τους ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την ποιότητα ζωής στις γειτονιές του Κορδελιού και υποβαθμίζει συνεχώς την περιοχή τους.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες περιέγραψαν στην Μαρία Μανούκα την πλήρη εγκατάλειψη του πεζόδρομου με τα κατεστραμμένα πλακάκια, τα κατεστραμμένα παρτέρια και τα ξεραμένα δέντρα. Επίσης αναφέρθηκαν στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου λόγω της παράνομης στάθμευσης των αυτοκινήτων και της αδυναμίας της διοίκησης του δήμου να λειτουργήσει το υπόγειο πάρκινγκ που παραμένει κλειστό.

Όσον αφορά στους δημόσιους χώρους, όπως η πλατεία Ελευθερίας και το θεατράκι του Κορδελιού, η εγκατάλειψη είναι εμφανής.

Σχολιάζοντας τα όσα αντίκρισε η υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού επί σχεδόν τέσσερα χρόνια το Κορδελιό βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη και την απόλυτη αδιαφορία. Οι κάτοικοί του έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται δημότες δεύτερης, ακόμα και τρίτης κατηγορίας, διότι αντιλαμβάνονται με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν στο οπτικό πεδίο του δημάρχου.

Στον πεζόδρομο αντίκρισα σπασμένα μάρμαρα, σπασμένα πλακάκια, κατεστραμμένα παρτέρια, ξερά δέντρα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μικρών και μεγάλων. Εικόνες εγκατάλειψης και απαξίωσης….

Είδα την οδό Ανδρέα Παπανδρέου να είναι βυθισμένη στο χάος εξαιτίας των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων, της ανύπαρκτης αστυνόμευσης και του κλειστού υπόγειου πάρκινγκ. Σε ένα δήμο με προϋπολογισμό 55.000.000 ευρώ είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία του μοναδικού πάρκινγκ του δήμου μας.

Το ίδιο στην πλατεία Ελευθερίας και στο ανοιχτό θεατράκι.

Και αυτές είναι ορισμένες από τις διαπιστώσεις μιας μίζερης και θλιβερής πραγματικότητας.

Ο συνδυασμός μας βροντοφωνάζει ότι το Κορδελιό απαιτεί ισόρροπη ανάπτυξη και η δική μας διοίκηση δεσμεύεται ότι θα στρέψει το βλέμμα της σε κάθε γειτονιά του δήμου μας.

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι κάθε γειτονιά, κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Οι κάτοικοι του Κορδελιού δεν είναι οι… φτωχοί συγγενείς. Είναι συνδημότες μας και τους αξίζει ο σεβασμός και η προσοχή που στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η έγνοια μας, αυτό είναι το χρέος μας, αυτή η είναι η ευθύνη μας».

Μαρία Μανούκα

Υποψήφια Δήμαρχος

Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»