Την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο «Πυθαγόρας» στον Εύοσμο στηλιτεύει η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου» Μαρία Μανούκα, μετά το τέλος της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο σημείο. Η υποψήφια δήμαρχος, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξης, σχολίασε ότι ενώ ο συγκεκριμένος χώρος θα έπρεπε να σφύζει από ζωή και να κυριαρχούν οι παιδικές φωνές που παίζουν εντός του πάρκου, εν τούτοις κυριαρχούν η σιωπή, η εγκατάλειψη και η αγωνία των γονιών μην τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Η κυρία Μανούκα ενημερώθηκε από τους κατοίκους της περιοχής για την απαξίωση του πάρκου και είδε από κοντά να κυριαρχούν η σκουριά, τα συστήματα φωτισμού να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σταθερότητας και κατ’ επέκταση να υπάρχει κίνδυνος πτώσης, ενώ η παιδική χαρά να είναι γεμάτη από περιττώματα ζώων καθώς δεν υπάρχει περίφραξη.

Πρόσφατα, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από πλευράς της δημοτικής αρχής, τοποθετήθηκαν ορισμένα όργανα γυμναστικής, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν για να αντιστρέψουν τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα.

Όπως δήλωσε σχετικά η κυρία Μανούκα, μετά το τέλος της αυτοψίας: «Επισκέφθηκα το πάρκο του “Πυθαγόρα” για να καταγράψω όσα μου κατήγγειλαν συνδημότες μου και είδα από κοντά μια ντροπιαστική κατάσταση. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών. Θα επαναλάμβανα ότι είναι αφημένος στη μοίρα του, αλλά κρίνοντας από τις αυτοψίες που πραγματοποιώ σε κάθε γωνιά του δήμου μας, δυστυχώς το σύνολο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι αφημένο στη μοίρα του. Ένας δήμος που πορεύεται με τον… αυτόματο πιλότο.

Ο συνδυασμός μας δεσμεύεται ότι ως αυριανή διοίκηση θα αναπλάσει τις ξεχασμένες και εγκαταλειμμένες περιοχές, θα συντηρήσει και θα αντικαταστήσει όπου χρειάζεται τον αστικό εξοπλισμό, θα βγάλει τις γειτονιές απ΄ το σκοτάδι και θα αναβαθμίσει την ασφάλεια. Είμαστε εδώ για να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Πιστεύουμε στη μεθοδική δουλειά, στην αξία του προγραμματισμού, στο όραμα και στις πρωτοβουλίες που δημιουργούν δυναμική.

Αυτές τις αρχές υπηρετούμε, αυτές θα εφαρμόσουμε μετά τις δημοτικές εκλογές».

Μαρία Μανούκα
Υποψήφια Δήμαρχος
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»