Τη δέσμευσή της για την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος ριζικής ανάπλασης όλων των πάρκων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, που θα τα μετατρέψει σε χώρους πράσινου και υπαίθριων δραστηριοτήτων, μέχρι το τέλος της επόμενης αυτοδιοικητικής θητείας, ανακοίνωσε η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Μανούκα, επισκεπτόμενη το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Μηνά και Δερίσσου, στον Εύοσμο.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», έχοντας στο πλευρό της στελέχη της παράταξης, επισκέφθηκε τον υπαίθριο χώρο μετά από μήνυμα που έστειλε ένας πατέρας, κάτοικος της περιοχής, στην πλατφόρμα «Φωνή του Δημότη» που λειτουργεί στην ιστοσελίδα mazistinanaptixi.gr.

Στο μήνυμα του ο κάτοικος περιέγραφε στην κυρία Μανούκα ότι από το 2017 το εν λόγω πάρκο δεν διαθέτει κανένα κατάλληλο παιχνίδι για παιδιά και πως ο χώρος είναι γεμάτος ακαθαρσίες, κουνούπια και διάφορα άλλα ζωύφια, με αποτέλεσμα όσοι τoν επισκέπτονται να εμφανίζουν εξανθήματα σε όλο τους το σώμα.

Επίσης, στην καταγγελία του ο ίδιος πατέρας επισήμανε ότι πρόσφατα ο δήμος τοποθέτησε εντός του πάρκου διάφορα αθλητικά όργανα, τα οποία κάθε άλλο παρά κατάλληλα για παιδιά είναι.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η κυρία Μανούκα εξήγησε στους κατοίκους της περιοχής ότι η αναμόρφωση των αστικών υπαίθριων χώρων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί βασική της προτεραιότητα και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την ανάπλαση όλων των πάρκων.

«Εφόσον οι συνδημότες εμπιστευθούν τον συνδυασμό μας και μας αναδείξουν στην ηγεσία του δήμου, δεσμεύομαι ότι μέχρι το τέλος της δημαρχιακής μου θητείας, το Κορδελιό και ο Εύοσμος θα διαθέτουν σύγχρονα πάρκα που θα συνδυάζουν το πράσινο με τις παιδικές δραστηριότητες και θα διαδραματίζουν σημαντικό βιοκλιματικό ρόλο στις γειτονιές μας» σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η αρχιτεκτονική που θα εφαρμοστεί θα αναδεικνύει την αισθητική τους και θα ενδυναμώνει την προσαρμογή τους στον περιβάλλοντα χώρο. «Στο επίκεντρο της πολιτικής βρίσκεται ο άνθρωπος. Δεδομένου ότι τα πάρκα δίνουν πνοή στα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, όπως είναι το δικό μας, οφείλουμε να τα αναβαθμίσουμε σε χώρους πρασίνου που θα παρέχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας υπαίθριων δραστηριοτήτων, που θα απευθύνονται σε πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά θα διαθέτουν τον κατάλληλο και ασφαλή εξοπλισμό για παιδιά, ενισχύοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων μας» τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Μανούκα.

Μαρία Μανούκα

Υποψήφια Δήμαρχος

Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»