Μετά τις εκδικητικές διώξεις που ασκεί η δημοτική αρχή σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, που συντάσσονται με την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και η μικροπρέπεια έχει τα όριά της! Το δήθεν... καλό παιδί του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, προχωρά τις τελευταίες εβδομάδες σε απαράδεκτες και αδιανόητες εκδικητικές διώξεις σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων που συντάσσονται ανοιχτά, στηρίζουν και συμμετέχουν στον συνδυασμό μας.

Πρόκειται για ξεπερασμένες, απαράδεκτες και κατακριτέες πρακτικές που προέρχονται από το στείρο παρελθόν. Για λογικές που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που οφείλουν να εκπέμπουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά και οι οποίες αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο ενός δημάρχου ο οποίος ασκεί διοίκηση επί τέσσερα χρόνια με ειρωνείες, απαξιωτικές συμπεριφορές προς τα μέλη του δημοτικού συμβούλιου, κλειστά μικρόφωνα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και λεκτικές επιθέσεις.

Την ίδια στιγμή που απειλεί, μετακινεί και υποβαθμίζει δημοτικούς συμβούλους που δεν ανήκουν στη δική του δημοτική ομάδα, φροντίζει να αναβαθμίζει όσες και όσους είναι υποψήφιοι με τον δικό του συνδυασμό. Αποφασίζοντας και διατάσσοντας, λες και ο δήμος είναι το μαγαζάκι του.

Αυτές οι "Λουδοβίκειες" συμπεριφορές, του μερικής απασχόλησης δημάρχου, μαρτυρούν τον πραγματικό χαρακτήρα του ανδρός, ο οποίος «διοικεί» τον δήμο από απόσταση και με αντ΄ αυτού και νομίζει ότι με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και χειραψίες, θα εξαπατήσει και πάλι τους δημότες. Άλλωστε και ο ίδιος σε ανάρτησή του το δήλωσε και πάλι ξεκάθαρα. Αν εκλεγεί θα είναι δήμαρχος μέχρι το μεσημέρι. Μετά έχει ……..άλλες ασχολίες.

Όλα αυτά τελειώνουν στις 8 Οκτωβρίου.

Ο δήμος δεν είναι φέουδο κανενός αιρετού! Ανήκει στους συνδημότες μας και μόνο σε αυτούς. Ο δήμαρχος δεν αυτοδοξάζεται αλλά υπηρετεί τους πολίτες. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης ώστε να σκύβει πάνω από τα προβλήματα των δημοτών ολόκληρη την τετραετία και όχι να εμφανίζεται μόνο δύο μήνες πριν τις εκλογές για να παρουσιάσει την ίδια κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία  ……. «το καλό παιδί».

Ο δήμαρχος πρέπει να παρουσιάσει πρόγραμμα στους δημότες και να ζητά θετική ψήφο για όσα προτείνει και όχι να ασκεί μικροπολιτική με βίντεο, επιχειρώντας να απαξιώσει τους άλλους συνδυασμούς και τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτούς. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει το θάρρος να βγαίνει μπροστά και να διεκδικεί και όχι να είναι χειροκροτητής των υπουργών. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει προτεραιότητα τον δήμο και όχι το... επάγγελμά του, όποιο και αν είναι αυτό. Ο δήμαρχος πρέπει να νιώθει τον πολίτη και όχι να τον βλέπει ως... πελάτη. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης και όχι να ασχολείται όποτε μπορεί και του το επιτρέπουν οι άλλες ασχολίες του.

Ο δήμαρχος πρέπει να εκλέγεται γιατί εμπνέει και όχι γιατί είναι... λυγερόκορμος και με ωραία μακριά μαλλιά. Δεν συνιστούν, άραγε, σεξιστική και μισογύνικη συμπεριφορά οι σχετικές αναφορές σε ανάρτηση του δημάρχου για τους πολιτικούς του αντιπάλους; Γιατί, ούτε σαν χιούμορ κακής ποιότητας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τέτοιες αναφορές. Είναι ευθεία προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας και της ικανότητας των γυναικών να προσφέρουν και να διοικήσουν αποτελεσματικά. Του δηλώνω λοιπόν απερίφραστα. ΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Και αναρωτιέμαι. Με αυτό το ήθος και με αυτό τον χαρακτήρα θα συνεχίσει να πολιτεύεται;

Ο δήμαρχος πρέπει να εμπνέει τους συνδημότες του και όχι να τους διχάζει.

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου θα έχει τη δήμαρχο που του αξίζει στις 9 Οκτωβρίου, όταν θα μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο της σημερινής αλαζονείας και αδιαφορίας».