Το τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε στα γραφεία του ΟΑΣΘ η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου» και υποψήφια Δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Οργανισμό Γιάννη Δήμκα και άλλα μέλη του συνδικάτου.

Συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της, η κυρία Μανούκα συζήτησε με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ενδεδειγμένες λύσεις που θα βελτιώσουν τον συγκοινωνιακό «εφιάλτη» που βιώνουν σε καθημερινή βάση οι δημότες του Ελευθερίου-Κορδελιού και του Ευόσμου, δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική επικοινωνία που πρέπει να έχει η διοίκηση του δήμου με τα στελέχη του Οργανισμού προκειμένου να ξεπεραστούν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και δυσχεραίνουν την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων.

Επίσης ενημερώθηκε για την έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΣΘ αλλά και εν γένει το κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό πρόβλημα που ταλανίζει ευρύτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και πως η μετατροπή του νομικού προσώπου καθιστά χρονοβόρες πολλές διαδικασίες.

Στην επίσκεψή της στον ΟΑΣΘ την Μαρία Μανούκα συνόδευσαν οι Χρήστος Αντίνου, Σωκράτης Πασχαλέρης, Μαρία Πασχαλίδου, Βασίλης Τσακαλίδης και Κώστας Τσιλιγγιρίδης, ενώ τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος των εργαζομένων Γιάννης Δήμκας, ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ζάχος, ο Γενικός Γραμματέας Αλέξης Γεωργιάδης, ο οργανωτικός γραμματέας Παναγιώτης Χρίστογλου και ο οδηγός Βασίλης Βασιλειάδης.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Μαρία Μανούκα σημείωσε πως η επίσκεψη της στον ΟΑΣΘ επιβεβαίωσε την αδήριτη ανάγκη η νέα δημοτική αρχή να σκύψει το κεφάλι πάνω στο μείζον ζήτημα της αισθητής βελτίωσης της αστικής συγκοινωνίας στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

«Μόνο οι καλές προθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής δεν αρκούν. “Χορτάσαμε” από αυτές και κουραστήκαμε γιατί επί τέσσερα χρόνια ακούμε μόνο λόγια αλλά δεν βλέπουμε πράξεις και έργα.

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας, δικαιούται καλύτερη αστική συγκοινωνία με αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, με επέκταση της εξυπηρέτησης στις περιοχές που δεν καλύπτονται σήμερα, με τη φροντίδα από πλευράς δήμου για την απρόσκοπτη κίνηση των λεωφορείων στο οδικό του δίκτυο, με τη χάραξη νέων γραμμών που θα εξυπηρετούν το σύνολο των κατοίκων του δήμου και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή όπως π.χ. με τη σύνδεση του δήμου με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Σίνδο.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα τον ΟΑΣΘ και συνομίλησα με τους εργαζόμενους τον τρόπο συνεργασίας που θα αναπτύξουμε μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι συνδημότες μας πρέπει να μετακινούνται πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και εμείς θα το πετύχουμε. Όχι καθισμένοι στα γραφεία του δημαρχείου, αλλά συνομιλώντας και διεκδικώντας από τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Σύντομα ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου θα γυρίσει σελίδα και θα περάσει στην εποχή της ανάπτυξης» κατέληξε η Μαρία Μανούκα.

Μαρία Μανούκα

Υποψήφια Δήμαρχος

Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»