Προ ολίγων ημερών επισκεφτήκαμε ως παράταξη το δημοτικό στάδιο Ελευθερίου Κορδελιού και συνομιλήσαμε με το προεδρείο της αθλητικής ομάδας «Οδυσσέας Κορδελιού», η οποία αποτελεί μία εκ των ομάδων που χρησιμοποιούν τον χώρο. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Νίκος Δεμερτζής, ο ταμίας κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο υπεύθυνος ακαδημίας κ. Σταμάτης Δεμερτζής και τα δύο μέλη της ομάδας κ. Φλαμούρ Πότσι και η κα. Πρωτοψάλτη Ζωή μας κατέστησαν κοινωνούς των καθημερινών ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο γήπεδο και των χρόνιων άλυτων θεμάτων που δε βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Ο χώρος του γηπέδου «υποφέρει» από κακοτεχνίες, κατεστραμμένες εστίες, φθαρμένες κερκίδες και «απλησίαστους» από την χρήση πάγκους. Η παντελής έλλειψη συντήρησης, οι σκουριασμένες πόρτες, τα ξεχαρβαλωμένα σύρματα, η άναρχη βλάστηση στις κερκίδες και οι παρατημένοι ογκώδεις αγροτικοί εξοπλισμοί στον χώρο συνθέτουν μετά λύπης το δυστοπικό σκηνικό του γηπέδου. Ένα ακόμη ζήτημα προβληματισμού τίθεται αναφορικά με τη συχνότητα χρήσης του γηπέδου από διαφορετικές αθλητικές ομάδες και κατ’ επέκταση ο διαμοιρασμός του. Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντηθούμε και με τα στελέχη των υπόλοιπων αθλητικών ομάδων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι αθλητικοί φορείς του τόπου μας χρειάζονται ένα ασφαλές περιβάλλον εκγύμνασης και προαγωγής της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παικτών και των ομάδων. Δεν αρκούνται - και δεν πρέπει να αρκούνται - σε ψήγματα «φροντίδας» και συντήρησης.

Εμείς δεσμευόμαστε πως μέχρι το τέλος της δημαρχιακής μας θητείας, αν οι δημότες μας εμπιστευτούν, θα έχουμε επιστρατεύσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου ο δήμος μας να διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα και αθλητικά κέντρα.

Οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος στο φεστιβάλ κωλυσιεργίας στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων. Και θα το κάνουμε!

Μαρία Μανούκα

Υποψήφια δήμαρχος του

δήμου Κορδελιού - Ευόσμου