Στοχευμένες και άμεσες λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει καθημερινά τους συνδημότες της συζήτησε η υποψήφια Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Μαρία Μανούκα, στην πρώτη συνάντηση εργασίας που είχε με τη νέα Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την παράνομη στάθμευση, με την επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» να δίνει έμφαση στα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που δημιουργούν έντονα προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα του πολίτη, όσο και στην ομαλή λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Η κυρία Μανούκα ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη κυρία Παπαγεωργοπούλου για τα νέα της καθήκοντα, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στη διάθεσή της προκειμένου να αναπτύξουν μια στενή συνεργασία μέσω της οποίας οι μετακινήσεις εντός του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, αλλά και προς αυτόν, θα γίνουν πιο εύκολες για δημότες και επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μανούκα πρότεινε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Τροχαίας με την Δημοτική Αστυνομία έχοντας ως στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης. Επίσης, δεσμεύτηκε να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ των 154 θέσεων στο Κορδελιό, το οποίο παραμένει κλειστό επί 14 χρόνια και να ενισχύσει τη δημοτική συγκοινωνία. Τέλος, πρότεινε την αντικατάσταση όλων των φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με «έξυπνους» σηματοδότες που θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους και θα αυτορυθμίζονται ανάλογα με την πυκνότητα και τη ροή της κίνησης στους δρόμους.

Όπως τόνισε σχετικά η κυρία Μανούκα: «Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους και τις γειτονιές του Δήμου μας επιβαρύνει την ποιότητα της ζωής μας και αποτρέπει τους κατοίκους γειτονικών δήμων να επισκεφθούν τα καταστήματά μας. Οι παρεμβάσεις που κατέθεσα στη Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης έρχονται να ανακουφίσουν τους συνδημότες μας, προσφέροντας λύσεις σε ένα τεράστιο ζήτημα που μας απασχολεί χρόνια. Για αυτόν τον λόγο καταρτίζουμε ένα σχέδιο που θα βασίζεται σε δυο άξονες. Ο ένας αφορά στην προώθηση των καθαρών μορφών μετακίνησης στην “καρδιά” του Κορδελιού και του Ευόσμου και ο δεύτερος την αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών με την ταυτόχρονη “απελευθέρωση” των πεζοδρομίων και των ραμπών για ΑμεΑ από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι λύσεις θα βρεθούν μόνο μέσα από γενναίες αποφάσεις, στοχευμένες πολιτικές και συνεργασία των αρμόδιων φορέων».

Μαρία Μανούκα
Υποψήφια Δήμαρχος
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»