Υποψήφια Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου

Κρυστάλλη Μάρθα 

Ανακοινώνω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα για τον δημαρχιακό θώκο του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

Η Μάρθα Κρυστάλλη έχει γεννηθεί στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία αποφάσισε ότι δεν θα μείνει αμέτοχη και θα προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της γενιάς της και των επόμενων γενεών. Είναι παντρεμένη και έχει μια υπέροχη κορούλα 2 ετών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ όπου αποφοίτησε το 2007, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες Αγωγής – Ειδικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Είναι φιλόλογος ειδικής αγωγής και από το 2017 έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση, παρέχοντας παράλληλη στήριξη, διδάσκοντας σε τμήματα ένταξης και σε Γυμνάσια-Λύκεια καθώς και στο ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), ενώ έχει εργαστεί και στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Τα έτη 2013 και 2014 υπηρέτησε ως συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και ως συμβασιούχος υπάλληλος στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) από το 2006 έως το 2012.

Κατέχει επίσης δεξιότητες όπως γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του συστήματος Γραφής και Ανάγνωσης Τυφλών Braille ενώ έχει επιμορφωθεί στην “Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες” από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Παράλληλα είναι μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων και Εθελοντικών Οργανισμών.

Λόγω της εμπειρίας της αποφάσισε να επικεντρωθεί στον εκπαιδευτικό κλάδο όπου έχει την ευκαιρία, εκτός από την μάθηση και την γνώση, να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν και άλλες ικανότητες, και άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, ζει και η ιδια την πληθυσμιακή έκρηξη του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, κυρίως, με συνδημότες νεότερης ηλικίας, με νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά, με καινούριες επιχειρήσεις. Βλέπει την περιοχή να αναπτύσσεται και φαντάζεται νέες δυνατότητες και προοπτικές, αλλά αντιλαμβάνεται και ελλείψεις και ολιγωρίες. Πιστεύει ακράδαντα ότι ο Δήμος έχει όλα τα φόντα να αποτελεί πρότυπο ενός μοντέλου σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό αποφάσισε να συνταχθεί με την παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» και την Μαρία Μανούκα προκειμένου να υλοποιήθει από κοινού το όραμα που έχει για τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου.