Το «Μαζί στην Ανάπτυξη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου» που είναι το όνομα του συνδυασμού της, παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος και πετυχημένη πολιτικός μηχανικός κα Μαρία Μανούκα.

Με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (19/2) η πρώτη εκδήλωση της νέας δημοτικής παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου», με επικεφαλής την Μαρία Μανούκα όπου παρουσιάστηκαν τα στελέχη του συνδυασμού. 

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν στο ασφυκτικά γεμάτο Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού – Ευόσμου με τη Μαρία Μανούκα να εξηγεί τους βασικούς άξονες του προγραμματικού έργου της παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι 55 υποψήφιοι που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο.

 

«Ο Δήμος μας χρειάζεται μια ισχυρή και υπεύθυνη ηγεσία»

Εμφανώς συγκινημένη από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Μανούκα δήλωσε ηχηρό παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με πρόγραμμα, όραμα και θέληση. 

Η ίδια ανέλυσε το όραμά της για την επόμενη ημέρα του Κορδελιού – Ευόσμου, επισημαίνοντας πως «σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, το πιο μεγάλο, το πιο αποφασιστικό, ο τόπος μας να φύγει από τα χέρια των… βολεμένων και των κομματαρχών και να περάσει στους γνήσιους εκφραστές της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή στα χέρια των απλών δημοτών». «Ο Δήμος μας χρειάζεται μια ισχυρή, υπεύθυνη ηγεσία που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα… συντηρεί», συμπλήρωσε με νόημα η κα Μανούκα. 

Μιλώντας για τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, η ίδια αναφέρθηκε εν συντομία στους κεντρικούς άξονες. «Στις προγραμματικές μας θέσεις προτάσσουμε τη σχολική στέγη, την κοινωνική μέριμνα για όλους, την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών, την πολιτιστική ανάπτυξη, την καθαριότητα, το ασφαλές οδικό δίκτυο, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας  και φυσικά την τεχνοκρατική και δυναμική διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για εμάς είναι η αντιμετώπιση επιτέλους του προβλήματος της δυσοσμίας στην περιοχή μας, αλλά και η ουσιαστική βελτίωση των αστικών υποδομών, με νέες ράμπες για τα ΑμεΑ, με αύξηση του πρασίνου, με ανακατασκευή πεζοδρομίων και πλατειών. Προτεραιότητά μας είναι επίσης η άμεση βελτίωση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων του Δήμου. Η αποπεράτωση των ημιτελών και πλήρως εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών. Η συνεργασία με τα αθλητικά και πολιτιστικά Σωματεία με στόχο την πολυδιάστατη ενίσχυση για την επίτευξη των σκοπών τους» ανέφερε η ίδια. 

Δύο από τους κεντρικούς στόχους της παράταξης είναι να γίνει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ένας εξωστρεφής Δήμος με ισχυρή τοπική οικονομία και περήφανη τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, η κα Μανούκα δεν δίστασε να μιλήσει με σεβασμό για την πορεία όλων όσοι ενεπλάκησαν με την τοπική αυτοδιοίκηση αναγνωρίζοντάς τους το στοιχείο της καλής πρόθεσης. Ωστόσο, η ίδια μιλώντας χωρίς υπεκφυγές έθιξε στοχευμένα μερικές από τις αδυναμίες της υπάρχουσας διοίκησης. Ειδικότερα, κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι διατηρεί κλειστό, το έτοιμο δημόσιο πάρκινγκ 154 θέσεων επί 12 χρόνια, ενώ ακόμη απέδωσε και αποτυχία στη σημερινή διοίκηση να διαχειριστεί το ευαίσθητο ζήτημα της σχολικής στέγης.

Όπως δήλωσε στην ομιλία της η επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου»:

«Aποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει έτοιμο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ, 154 θέσεων και να είναι κλειστό επί 12 χρόνια.  Δεν έτυχε… απέτυχε η σημερινή διοίκηση! Όπως απέτυχε και στο ζήτημα της σχολικής στέγης.  Εν έτη 2023 είναι αδιανόητο να μιλούμε ακόμη για ανεπάρκεια κτιριακών υποδομών. Λείπουν 220 αίθουσες διδασκαλίας. Πενήντα δύο από τις υπάρχουσες σχολικές αίθουσες στεγάζονται σε υπόγειους χώρους. Η λύση δεν είναι η σημερινή δημοτική αρχή να υπερηφανεύεται ότι παρέλαβε 52 υπόγειες αίθουσες και παρέμειναν 52, αλλά να τις μειώσει. Δυστυχώς, ούτε αυτό έκαναν….». 

«Ψηφίζετε Μαρία Μανούκα και θα έχετε Δήμαρχο Μαρία Μανούκα!»

Προς το τέλος της ομιλίας της η κ. Μανούκα, αναφερόμενη στην αναγκαία επανεκκίνηση του δήμου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου τόνισε πως «ο Δήμος μας έχει ανάγκη μια νέα αρχή! Έχει ανάγκη Δήμαρχο που ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί! Έχει ανάγκη Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που να διαθέτουν σθένος και μεγάλες αντοχές». Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε στους δημότες πως «ο συνδυασμός μας δεν πατρονάρεται, ούτε χειραγωγείται! Ψηφίζετε Μαρία Μανούκα και θα έχετε Δήμαρχο Μαρία Μανούκα!».

Κεντρικά συνθήματα – μηνύματα της εκδήλωσης όπως αποδόθηκαν από την ίδια ήταν τα ακόλουθα: «ακούμε τους πολίτες», «μαζί μεταφέρουμε το μήνυμα της ελπίδας» και «ο συνδυασμός μας βάζει, πρώτα και πάνω από όλα τον δημότη! Δίχως διαχωρισμούς και εγωισμούς».

Μετά την ομιλία της, υποδέχτηκε κοντά της έναν-έναν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με φόντο ένα προσεγμένο βίντεο που λειτουργούσε ως μίνι βιογραφική παρουσίαση των υποψηφίων για να τους γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. 

Οι πρώτοι 55 υποψήφιοι που στελεχώνουν τον συνδυασμό της Μαρία Μανούκα είναι οι: Φίλιππος Ανανικίδης, Ηλίας Ανάπαλης, Χρήστος Αντίνου, Γεώργιος Αράβιας, Ανεσία Ασλανίδου, Ελένη Ασλανίδου, Αναστάσιος Αχελωνούδης, Ουρανία Βαΐλου, Θανάσης Γαρούφας, Βαγγέλης Γεωργίου, Χαρίλαος Δουμάνης, Σωκράτης Εδίνερλης, Δημήτρης Ζησίδης, Ραχήλ Θεοφάνους, Κωνσταντίνος Καλογιάννης, Ειρήνη Καραγιαννάκη, Θεόδωρος Κεραμιδόπουλος, Άνθιμος Κουκλίδης, Ευάγγελος Κουρής, Βαρβάρα Κρυωνά, Αικατερίνη Κυριαζίδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, Μαρία Κωτίδου, Χρήστος Κώτσου, Μιχάλης Λεωνίδης, Ηλίας Λιάπης, Κωνσταντίνος Λυμπέρης, Άννα Μακρή, Ιωάννα Μπομπόλη, Χρήστος Μπουγιουκλής, Μαρία Ξενάκη, Ραχήλ Παντελίδου, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος, Σωκράτης Πασχαλέρης, Μαρία Πασχαλίδου, Ιωάννης Ρετζέπης, Απόστολος Ριζούδης, Χρήστος Σακελλαρίου, Νικόλαος Σκουλίδης, Ιωάννης Σούλας, Αντώνης Σταυρουλάκης, Διογένης Τικπασανούδης, Θέμιδα Τοκαλίδου, Βασίλης Τσακαλίδης, Αναστασία Τσαουσίδου, Νικόλαος Τσάτσος, Αναστάσιος Τσελίκογλου, Κωνσταντίνος Τσιλιγγιρίδης, Δήμητρα Τσιραμπίδου, Αγγελική Χασιαλή, Δημήτριος Χατζηβρέττας, Φωτεινή (Φαίη) Χατζησάββα, Σοφία Χρυσοχοΐδου και Πέτρος Χωλίδης.

Στο πλευρό της υποψήφιας δημάρχου βρισκόταν σταθερά ο σύζυγός της, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, γενικός γραμματέας του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ Δημήτρης Κούβελας, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θοδωρής Μητράκας, η υπεύθυνη στον τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική Μακεδονία και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Τάνια Κιουμουρτζίδου, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην δήμαρχος του Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο πρώην δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, ο πολιτευτής με την ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης, η υποψήφια βουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάνσυ Παπαδάτου, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την Αλληλεγγύη Ανέργων Δίκαιη Ελλάδα Πιπερίδης Γεώργιος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Γιώργος Χατζηβρέττας,