Υποψήφιος Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου

Λιάπης Ηλίας

Ανακοινώνω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα για τον δημαρχιακό θώκο του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

Γεννήθηκε στη Φαρμάκη Ελασσόνας το 1968. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μπάτζου Παναγιώτα και έχει δύο τέκνα, την Αικατερίνη, ψυχολόγο και κάτοχο ΠΜΣ Κλινικής Νευροψυχολογίας ΑΠΘ, και τον Πέτρο, πτυχιούχο Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής ΠΑΜΑΚ.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ελασσόνας το 1986. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1994 και από το 2000 υπηρετεί σε σχολεία του Ευόσμου. Έχει παρακολουθήσει αρκετά προγράμματα επιμόρφωσης στα Παιδαγωγικά, τη Διοίκηση, τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα η επιστημονική του δράση περιλαμβάνει διδασκαλίες σε δημοτικά, οργάνωση ημερίδων, επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και εισηγήσεις σε ημερίδες και συνέδρια.

Διετέλεσε διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και υπήρξε εκλεγμένο μέλος σε διοικητικά συμβούλια συλλόγων εκπαιδευτικών κι εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε συνδικαλιστικά όργανα (ΕΔΟΘ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ). Από το 2020 έως σήμερα είναι Διευθυντής στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, μέλος του Δ.Σ του Η΄ συλλόγου εκπαιδευτικών και εκλεγμένος αιρετός εκπρόσωπος εκπαιδευτικών στο  ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ως μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ορισμένο μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο, πορεύτηκε από όποια θέση ευθύνης θεσμικά ή άτυπα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την ισότητα, την αξιοκρατία και τον σεβασμό απέναντι στον άλλο.

Συντάσσεται με το όραμα της Μαρίας Μανούκα, υποψήφιας Δημάρχου με την παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη Ελ. Κορδελιού Ευόσμου», για έναν Δήμο κοινωνικό, ανθρώπινο, εξωστρεφή. Συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια να βάλουν τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. 

Έναν Δήμο που θα αναπτύσσεται σεβόμενος όλους τους πολίτες του, πέρα και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα σχολικής στέγης, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα του Δήμου, και θα συμβάλλει με όλες μου τις δυνάμεις, όχι με λόγια και καλές προθέσεις, αλλά ουσιαστικά με προτάσεις για την διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε