Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων και το βλέμμα μας - ως οφείλει - είναι στραμμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά στους γονείς και τους κηδεμόνες.

Σε μία ουσιαστική συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου «Αριστοτέλης» κ. Αποστόλη Ελευθερίου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ρίζο και τον Ειδικό Γραμματέα και στέλεχος του συνδυασμού κ. Σωκράτη Πασχαλέρη, μπορέσαμε να συζητήσουμε σε βάθος για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες του δήμου μας.

Το ζήτημα της σχολικής στέγης, η ακαταλληλότητα πολλών σχολικών αιθουσών αλλά και οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα σχολεία σε αναλώσιμα υλικά αποτελούν θέματα που χρήζουν δραστικών λύσεων.

Εμείς, σε ό,τι μας αφορά ως αυριανή διοίκηση, προσανατολίζουμε τις θέσεις μας στην τακτική συντήρηση των σχολείων, στη στήριξη όλων των σχολικών μονάδων σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και στην ανάπτυξη συνεργασιών με θεσμούς και φορείς για τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Ακόμη:

  • Από την 1 η Ιανουαρίου προχωράμε στην απόδοση του 100% της χρηματοδότησης που λαμβάνει ο δήμος για τα σχολεία, με ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για επιπλέον χρηματοδότηση εφόσον χρειάζεται,
  • στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων (που θα συμπεριλαμβάνει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες),
  • στην ανακαίνιση των αύλειων χώρων όλων των σχολείων,
  • στην ουσιαστική αναβάθμιση των προγραμμάτων δια βίου μάθησης με την ένταξη νέων εκπαιδευτικών αντικειμένων.
  • Δεν νοείται εν έτει 2023 οι γονείς να αναλαμβάνουν την εκτέλεση εργασιών εντός των σχολικών κτιρίων.
  • Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να μην έχει εξευρεθεί λύση για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού Κορδελιού (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για μαθητές με Ειδικές Ικανότητες και Ανάγκες).
  • Στην δημοτική αδιαφορία απαντάμε με πρόγραμμα.
  • Στην σχολική ανισότητα απαντάμε ένα βροντερό «Μαζί στην Ανάπτυξη».
  • Στο χάος και την περιφρόνηση απαντάμε με εφαρμόσιμες λύσεις και σκληρή δουλειά.

Τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο, δημιουργικότερο και ασφαλέστερο αύριο. Είμαστε αποφασισμένοι να τους το προσφέρουμε!

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού - Ευόσμου»

Μαρία Μανούκα

Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Κορδελιού Ευόσμου