Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τους Προέδρους όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η Μαρία Μανούκα. Η χθεσινή συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημειολογική αξία, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να αναλύσουν τα θέματα που τους αφορούν.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» τους έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια για τον πλούσιο απολογισμό πεπραγμένων και το αξιέπαινο έργο των μελών τους. Ακόμη, τους ζήτησε να χαράξουν από κοινού ένα στρατηγικό σχεδιασμό, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου.

«Ανοίγω πόρτα συνεργασίας σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κυρίας Μανούκα, επισημαίνοντας ότι εφόσον οι δημότες εμπιστευθούν τον δικό της συνδυασμό και την εκλέξουν δήμαρχο, θα υλοποιήσει έναν συνολικό σχεδιασμό γύρω από τα πολιτιστικά πεπραγμένα από την πρώτη ημέρα έναρξης της αυτοδιοικητικής της θητείας.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε ότι ως η επόμενη δημοτική αρχή θα ενισχύει οικονομικά, σε ετήσια βάση, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Επιπρόσθετα, θα προχωρήσει στη δωρεάν παραχώρηση χώρων για την εγκατάστασή τους και για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ενώ θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την κάλυψη αναγκών σε ζητήματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή (εξέδρες, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.) και πρόνοια για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για παραστάσεις και πρόβες. Επίσης, στις προτεραιότητες του συνδυασμού εντάσσεται και η δυναμική αύξηση της εξωστρέφειας του
δήμου με την ουσιαστική διασύνδεση φορέων, συλλόγων, θεσμών και υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Σας καλώ σε μια πολιτιστική συμμαχία με στόχο την ανάπτυξη του δήμου μας. Θα είμαστε στενοί συνεργάτες και εγώ θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό σας, διότι πιστεύω ότι είστε θεματοφύλακες του πολιτισμού.

Ιδιαίτερα στον Εύοσμο και το Κορδελιό η πολιτιστική κληρονομιά μαρτυρά τις ρίζες μας. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα να μεταδώσουμε την παράδοση που κουβαλάμε από γενιά σε γενιά μέσα από τις μνήμες του ιστορικού παρελθόντος.

Αυτή η επιδίωξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Γι’ αυτό, ως Δήμαρχος, θα στέκομαι διαρκώς στο πλευρό τους», σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Μανούκα.

Μαρία Μανούκα
Υποψήφια Δήμαρχος
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»