Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η κυρία Μαρία Μανούκα στο ερώτημα γιατί κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης των 55 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, δε δίστασε να εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους που την ώθησαν να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος.

Αναλυτικά, η κα Μανούκα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της δήλωσε:

«Aυτή είναι η καλύτερη στιγμή να απαντήσω στο ερώτημα πολλών συνδημοτών μου γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια Δήμαρχος. Κάνω μαζί με εσάς το βήμα προς τα εμπρός γιατί θέλω ως κοινωνία να αποκτήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Θέλω έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο εξυπηρετικό, που να βρίσκεται δίπλα στο δημότη και να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Επιθυμώ και διεκδικώ το αυτονόητο! Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμα…

Ο συνδυασμός μας δεν πατρονάρεται, ούτε χειραγωγείται…
Ψηφίζετε Μαρία Μανούκα και θα έχετε Δήμαρχο Μαρία Μανούκα!

Είμαι εδώ για να αλλάξουμε μαζί τα κακώς κείμενα. Σε τελική ανάλυση, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τις επιλογές του. Εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας καθηλώσει σε ένα μίζερο, εσωστρεφές χθες.

Σέβομαι την πορεία όλων των συνδημοτών μας που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αναγνωρίζω ότι κανένας δεν μπαίνει να «αγωνιστεί» στο στίβο της πολιτικής με κακές προθέσεις. Όμως, όλοι έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχουν κριθεί από την κοινωνία.

Και για να το πω πιο απλά, ο Δήμος Κορδελιού -Ευόσμου έχει ανάγκη από νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες πολιτικές, νέα αρχή. Όσα πρεσβεύουμε εμείς!

Το θέλουμε! Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το καταφέρουμε!
Όχι με λόγια και κούφιες υποσχέσεις.
Αλλά με πράξεις που θα σηματοδοτούν τη μετάβαση στη νέα εποχή!

Δεν μας αξίζει αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό ερχόμαστε να εκφράσουμε το νέο!
Που είναι καινοτόμο και πρωτοπόρο.
Που είναι διεκδικητικό και παράλληλα αποφασιστικό.

Είμαστε εδώ προκειμένου να δώσουμε χρόνο, χώρο και λόγο στη νέα γενιά να εκφραστεί, να οραματιστεί και να δημιουργήσει. Να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του δήμου μας. Ενώνουμε την ορμή με την εμπειρία και τον ενθουσιασμό με τη γνώση, ώστε με την ψήφο των συνδημοτών μας να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές, που θα «νοικοκυρέψουν» το Δήμο μας και θα τον καταστήσουν σημείο αναφοράς.

Έναν Δήμο παράδειγμα προς μίμηση!
Έναν Δήμο στον οποίο αξίζει να ζούμε!

Σε αυτόν τον αγώνα καλώ σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας.
Ζητώ να προτάξουμε το γενικό καλό και να πορευτούμε με ομόνοια, σύνεση και έχοντας οδηγό τη φωνή της λογικής. Ο Δήμος μας χρειάζεται μια ισχυρή, υπεύθυνη ηγεσία που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα… συντηρεί. Έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και γνωρίζουν να διεκδικούν με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και προπάντων συνέπεια.

Είμαστε η δύναμη της αλλαγής που φέρνει την απαλλαγή του Δήμου μας από τις δυνάμεις της αδράνειας, της παθητικότητας, της μοιρολατρίας και της στασιμότητας.

Είμαστε οι εκφραστές του ήθους, της εργατικότητας, της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας.

Είμαστε εμείς που θα κληθούμε να βάλουμε τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στις ράγες του μέλλοντος.

Γιατί έχουμε την τεχνογνωσία να το πετύχουμε.

Γιατί ξέρουμε πώς να βάζουμε στόχους και να τους υλοποιούμε.

Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, πως το να αναλαμβάνουμε την ευθύνη είναι πράξη γενναιότητας που απορρέει από τον τίτλο τιμής που κατέχουμε. Αυτόν του ενεργού πολίτη.

Είναι η ευθύνη που μας καλεί να αγωνιστούμε για τον τόπο που αγαπάμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη σημαντικών ευκαιριών για τη νέα γενιά, τις γυναίκες, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», ανέφερε η Μαρία Μανούκα κατά τη διάρκεια της χθεσινής της ομιλίας στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.