Την απόφαση να ιδρυθεί Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου γνωστοποίησε η Μαρία Μανούκα σε νέες και νέους που κατοικούν στην περιοχή, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους το Σαββατοκύριακο.


Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου οι νέοι να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν. Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» τους γνωστοποίησε την ειλημμένη απόφασή της, εφόσον αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.
«Είναι η πρώτη παρέμβαση σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων μέσω των οποίων θέλουμε να διευρύνουμε την έκφραση και συμμετοχή των νέων του τόπου μας, αλλά και την ενεργοποίησή τους σε τοπικό επίπεδο» σημείωσε η κυρία Μανούκα, εξηγώντας ότι στόχος του συγκεκριμένου οργάνου είναι να λειτουργήσει ως ουσιαστικός «δίαυλος επικοινωνίας» μεταξύ του δήμου και των νέων που αποτελούν το μέλλον του.

«Μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων θέλω να ακούσω τις απόψεις σας για τα τρέχοντα ζητήματα, καθώς και τις δικές σας προτάσεις για τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στον τόπο μας. Επιθυμία μου είναι να δυναμώσω τη φωνή σας, να σας παρέχω το βήμα που σας αξίζει και να συνδιαμορφώσουμε μαζί το αύριο του δήμου μας» πρόσθεσε η υποψήφια δήμαρχος, εστιάζοντας στη σημασία που έχει η ενεργητική συμμετοχή των νέων στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση.Όπως εξήγησε:

«Εσείς είστε το μέλλον! Σας προτρέπω να αναλάβετε δράση, να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να δικτυωθείτε και να αποτελέσετε την κινητήρια δύναμη του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου του 2030. Γι’ αυτό σας προσκαλώ να δραστηριοποιηθείτε στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, διότι όταν μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση μιλάμε για τη ζωή μας και οφείλουμε να συμμετέχουμε δραστήρια» κατέληξε στη σύντομη τοποθέτησή της.