Με αφορμή την καθιέρωση της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η υποψήφια Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με σεβασμό στους ανθρώπους που αποτελούν το στήριγμα της ελληνικής οικογένειας, την 1η Οκτωβρίου δεν πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ως ημέρα συμβολικής τιμής, αλλά υπενθύμισης ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, γιατί εκτός από γονείς, συγγενείς και φίλοι, αποτέλεσαν “δάσκαλοι” ζωής που μας μετέδωσαν γνώσεις και εμπειρίες. 

Η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της υγείας τους, πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων κάθε τοπικής κοινωνίας που αναγνωρίζει την πολύτιμη συνεισφορά τους στο χθες, αλλά και στο σήμερα.

Όσοι ανήκουν στην τρίτη ηλικία αξίζουν και πρέπει να απολαμβάνουν αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιούνται και πρέπει να νιώθουν ασφάλεια όταν περπατούν στις γειτονιές. Γι’ αυτό, στο πρόγραμμά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είμαστε έτοιμοι να τους παρέχουμε όσα τους αξίζουν, προτάσσοντας τη φροντίδα, την αγάπη και τον σεβασμό. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε άμεσα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), να εκσυγχρονίσουμε και να αναβαθμίσουμε τα ΚΑΠΗ, αλλά και να πραγματοποιούμε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα δράσεις πρόληψης και ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια για την άνοια, το Αλτσχάιμερ και τον διαβήτη».