Γειτονιές του Ευόσμου που βρίσκονται άνωθεν της Περιφερειακής Οδού επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυναν κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που τους ταλανίζουν και να συζητήσει μαζί τους για τις παρεμβάσεις που πρέπει να σχεδιαστούν υπεύθυνα και να υλοποιηθούν άμεσα, ούτως ώστε να μην αισθάνονται δημότες... δεύτερης κατηγορίας.

«Είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας», «για τον δήμο υπάρχουμε μόνο όταν πρέπει να πληρώσουμε δημοτικά τέλη», «ο δήμος αδιαφορεί για την έλλειψη υποδομών», «λαμβάνουμε μονάχα υποσχέσεις, αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται ούτε ένα έργο στην περιοχή μας», «μας συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε» είναι ορισμένα από τα έντονα και πολλά παράπονα που εξέφρασαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι μιας περιοχής, η οποία αν και γνωρίζει έντονη οικιστική ανάπτυξη και διαθέτει σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, εν τούτοις είναι παραδομένη στην εγκατάλειψη.

Σημείο συνάντησης της κυρίας Μανούκα με τους κατοίκους ήταν το 25ο Δημοτικό Σχολείο και από εκεί περπάτησαν μαζί σε διάφορες περιοχές, με την επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» να σημειώνει με έμφαση ότι θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία μαζί τους όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά κυρίως τους μήνες που θα ακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία.

«Έχω αποδείξει ότι δεν κάνω επικοινωνία, ούτε στήνω προεκλογικές φιέστες, αλλά επενδύω στην ουσία που είναι η πρωτογενής επαφή με τους συνδημότες μου» τόνισε σχετικά, εξηγώντας ότι εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους, εκείνη θα σκύψει, με την υπευθυνότητα που αρμόζει στο αξίωμα του δημάρχου, πάνω από τα ζητήματα που τους αφορούν.

«Στον δικό μου τρόπο σκέψης ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου πρέπει να κινείται σε ενιαία ταχύτητα και οι ρυθμοί ανάπτυξης να είναι ίδιοι σε κάθε γειτονιά. Στην προκειμένη περίπτωση, οι κάτοικοι άνωθεν του Περιφερειακού έχουν κάθε δίκιο όταν δηλώνουν ότι αισθάνονται δημότες... δεύτερης κατηγορίας. Επενδύουν χρήματα για να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, στηρίζουν την τοπική οικονομία, δημιουργούν οικογένειες και κατ' επέκταση το μέλλον τους στον δήμο μας και αντί να υποστηριχθούν με υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των οικογενειών τους, εισπράττουν από τη δημοτική αρχή αδιαφορία και περιφρόνηση.

Στις 8 Οκτωβρίου μπαίνει τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, γιατί για εμάς όλοι οι δημότες έχουν τα ίδια δικαιώματα και ο δήμος τις ίδιες υποχρεώσεις προς όλους.

Δεν έχει σημασία εάν κάποιος κατοικεί κάτω ή πάνω από τον Περιφερειακό. Δικαίωμα στα κατάλληλα σχολεία, στις σωστές υποδομές, στην ασφάλεια, το πράσινο, στις συγκοινωνίες έχουν όλοι οι συνδημότες μας και πρέπει να τις απολαμβάνουν εξίσου.

Η παρουσία μου στις νεόκτιστες γειτονιές άνωθεν του περιφερειακού δεν είναι συγκυριακή ούτε προεκλογική. Είναι μια δέσμευση, ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης, μια σχέση αλήθειας, που θα συνεχιστεί και την επομένη των εκλογών.

Ως δήμαρχος θα στρέψω την προσοχή μου σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή, όπως θα κάνω με κάθε γειτονιά ξεχωριστά» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Μανούκα.