Δήλωση της υποψήφιας Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», Μαρίας Μανούκα, για το θέμα με τις/τους σχολικές καθαρίστριες/καθαριστές:

«Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και τον συνδημότη είναι υπέρτατο αγαθό και όχι λογιστική πράξη. Το ίδιο ισχύει και για το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.

Η θέση του συνδυασμού μας είναι ξεκάθαρη: Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα των σχολείων πρέπει να εργάζονται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και να απολαμβάνουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

Σε ζητήματα καθαριότητας, υγείας, ασφάλειας και προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων στα σχολεία του Δήμου μας δεν χωρούν και δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις.

Για το λόγο αυτόν, προτείνω εάν οι πόροι που διατίθενται από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου τη σχετική δαπάνη για να προσληφθούν όλες/οι με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, το επιπλέον ποσόν που θα απαιτηθεί να διατεθεί από τους “ίδιους πόρους” του Δήμου, όπως έγινε εξάλλου και τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Ο Δήμος μας χρειάζεται καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες πολιτικές».

Μαρία Μανούκα
Υποψήφια Δήμαρχος
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»