Υποψήφιος Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου

Ποιμενίδης Χαράλαμπος

Ανακοινώνω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα για τον δημαρχιακό θώκο του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

Ο Ποιμενίδης Χαράλαμπος, είναι 45 χρονών και είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999. Υπηρετεί από το 2001 στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και είναι παντρεμένος εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες έχοντας αποκτήσει μια κόρη 16 ετών και έναν γιό 14 ετών.

Από τα φοιτητικά του χρόνια στο μακρινό 1995 επέλεγε πάντα τις Δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης ως τόπο διαμονής ώσπου τελικά το 2016 κατοίκησε οριστικά στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου και από το 2018 είναι δημότης Κορδελιού – Εύοσμου.

Όντας ανήσυχο και δραστήριο άτομο από την πρώτη στιγμή της διαμονής του συμμετείχε με μια μικρή ομάδα κατοίκων της περιοχής, που αυτοβαφτίστηκαν «Επιτροπή κατοίκων Άνωθεν Περιφερειακού» σε διάφορες δράσεις – πρωτοβουλίες για την επίλυση κάποιων εκ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή του που σημειωτέον αριθμεί σχεδόν 4.500 νέες οικογένειες με μικρά παιδιά και που στο σύνολο τους ξεπερνούν τις 10.000 μόνιμους κατοίκους! Επίσης, δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίες βιώνουν καθημερινά τεράστια κοινωνική ανισότητα έναντι του υπόλοιπου Δήμου. Η συχνότητα των δρομολογίων της τοπικής συγκοινωνίας που εξυπηρετεί το κομμάτι Άνωθεν, είναι πολύ αραιή χρονικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην την προτιμούν διότι δεν εξυπηρετεί σχεδόν σε τίποτα.

Η μεγάλη όμως πληγή των έως τώρα Διοικήσεων του Δήμου είναι ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα κανείς δεν κατάφερε να αποπερατώσει το μεγαλύτερο έργο πνοής και δεν είναι άλλο από το δημοτικό στάδιο και το κολυμβητήριο και καλύφθηκαν όλοι πίσω από διαχρονικές κούφιες εξαγγελίες!

Με γνώμονα πάντα την ανιδιοτέλεια και το κοινό συμφέρον όλων των κατοίκων κατάφεραν μετά από πολύ αγώνα να φέρουν το φυσικό αέριο το 2019 και σήμερα που μιλάμε να έχει συνδεθεί σχεδόν όλος ο οικισμός στο δίκτυο αναβαθμίζοντας ενεργειακά και όχι μόνο όλη την περιοχή.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφεραν στο παρελθόν των καθαρισμό των ρεμάτων των όμβριων υδάτων της περιοχής, ενώ χάρη στην επιμονή που επέδειξαν κατάφεραν στο μέτρο του δυνατού να κολωνοποιηθούν και να φωταγωγηθούν δρόμοι με σημαντικότερο όλων την προέκταση Νυμφαίου, ένας δρόμος μεγάλος και νευραλγικός γιατί συνδέει την περιοχή μέσω της Δυτικής πεζογέφυρας με το τέρμα των γραμμών αστικής συγκοινωνίας 21 και 32 του ΟΑΣΘ.

Κατάφεραν μετά από πολύ πίεση την ανακατασκευή (ασφαλτόστρωση) ενός μόνο τμήματος της οδού Ακαδήμου την οποία πρώτοι έθιξαν στην εκάστοτε αιρετή Διοίκηση του Δήμου από το 2017, της τραγική ιδιομορφία της στο να μην έχει άμεση έξοδο στην εσωτερική περιφερειακή  και να οδηγεί σε αδιέξοδο στο δυτικό της τμήμα δυσχεραίνοντας περαιτέρω μέσω παρακάμψεων την κυκλοφορία των κατοίκων της περιοχής.

Σε όλα αυτά τα χρόνια η εκάστοτε αιρετή διοίκηση του Δήμου ήταν απούσα σχεδόν στο σύνολο των προβλημάτων και μόνο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πάρκο ή παιδική χαρά στην περιοχή Άνωθεν του Περιφερειακού παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες τα λέει όλα!

Εδώ και 3 χρόνια είναι αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Εύοσμου (στο οποίο μαθητεύουν και τα παιδιά του), με τον οποίο έχουν καταφέρει να επιλύσουν διαχρονικά αρκετά προβλήματα που ταλάνιζαν χρόνια το σχολείο χάρη στην συνεργασία και θα συνεχίσουν και για την επόμενη χρονιά!

Ως ευσυνείδητος και υπεύθυνος πολίτης, όπου σε μια ευνομούμενη δημοκρατία όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, θεωρεί καθήκον του να συμβάλλεί και αυτός στην ριζική αναμόρφωση προς το καλύτερο των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης στον Δήμο που σημειωτέον, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μακεδονίας  αριθμώντας  πάνω από 100.000 δημότες και για αυτό τον λόγο πήρε την απόφαση να συμμετάσχει ποιο ενεργά στα κοινά επιλέγοντας τον συνδυασμό «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Εύοσμου» γιατί στο πρόσωπο της επικεφαλής της παράταξης  Μαρίας Μανούκα  είδε πρωτίστως ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, τεχνοκρατία και κυρίως όρεξη για να βγει ο δήμος από το τέλμα των αγκυλώσεων και των αναχρονιστικών αντιλήψεων που επικρατούν εδώ και πολλά χρόνια».

«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου.