Υποψήφιος Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου

Σταματίου Δημήτριος

Ανακοινώνω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα για τον δημαρχιακό θώκο του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

 

 Ο Δημήτρης Σταματίου διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του. Κατάγεται από τον Εύοσμο, μιας και οι πρόγονοί του ανήκουν στους πρώτους κατοίκους και κτήτορες της περιοχής, ερχόμενοι από τον Κουκλουτζά της Σμύρνης το 1922, με την ανταλλαγή των πληθυσμών λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ως εκ τούτου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εδώ.

Έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, του νυν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και από το τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΙΕΚ Ευόσμου, λαμβάνοντας πτυχίο πάνω στον τομέα Διοίκησης και Οικονομικών, λογιστικής και γραμματειακής υποστήριξης. Τολμάει να πει πως είναι πολύγλωσσος και μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά στα αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά αλλά και ρωσικά.

Επαγγελματικά έχει απασχοληθεί σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί για ένα διάστημα ως υπάλληλος γραφείου στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αξιοποιώντας πλήρως τις οικονομικές του γνώσεις εργάστηκε σε λογιστικό γραφείο. Πέρα από αυτά, όντας φιλότεχνος και λάτρης του πολιτισμού έχει απασχοληθεί ως υπεύθυνος παραγωγής θεατρικών παραστάσεων σε εταιρία παραγωγής θεαματικού υλικού. Σήμερα, η επαγγελματική του στέγη συναντάται στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Όντας βέρος Ευοσμίτης παρατήρησε, διαπίστωσε και κατέγραψε τις αδυναμίες, τα σφάλματα, τα προβλήματα και τα κακώς κείμενα εν γένει του τόπου. Προβλήματα που διογκώθηκαν ή προέκυψαν ένεκα της τεράστιας χωροταξικής και αναπόφευκτα πληθυσμιακής αύξησης του Δήμου. Δημιουργώντας μια εικόνα που δεν προσιδιάζει, ούτε στο ελάχιστο στην ιστορικότητα και στο βεληνεκές της περιοχής, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όπου εμείς που αποτελούμε τη νέα γενιά, σε σύμπλευση με τους πρεσβύτερους, να βγουν μπροστά και να δουλέψουν για αυτόν τον σκοπό, για αυτόν τον ευλογημένο τόπο, για τις επόμενες γενιές… Αξίζει!

Η επιλογή να συμπορευτεί και να συστρατευθεί με την κα. Μαρία Μανούκα και τον συνδυασμό «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» ήταν θεωρεί η αρτιότερη και κατ’ επέκταση η μοναδική, διότι το όραμα, το πάθος, την πίστη, το μεράκι και την αποφασιστικότητα τα είδε αποκλειστικά και μόνο στα δικά της μάτια. Μια φυσιογνωμία καταρτισμένη, εργατική και χαλκέντερη που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει. Εκ γυναικός τα κρείττει και για πρώτη φορά το πιστεύει απόλυτα!