Η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Μανούκα, με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» προέταξε την πολυεπίπεδη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, διότι όπως ανέφερε θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα μειώσει το χρόνο επέμβασης σε διάφορα συμβάντα, όχι μόνο για την πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και σε ό,τι αφορά στην άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν για κατοίκους και επισκέπτες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την κυρία Μανούκα, η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου θα συμβάλλει στην αύξηση των οργανικών θέσεων των πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη.

Στην επίσκεψη της στο «στρατηγείο» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης η υποψήφια Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Δαδούδη, με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού
Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Θεόδωρο Κοσμίδη, με τον Διοικητή του 3 ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Πύραρχο Παναγιώτη Μπαθρέλο, καθώς και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Γρηγόρη Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο Α’ Σωκράτη Πασχαλέρη και την Αντιπρόεδρο Β’ Κυριακή Παπαδοπούλου.

Επίσης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να συνομιλήσει με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της μάχιμης βάρδιας, του γραφείου Προληπτικής και Κατασταλτικής Πυρασφάλειας, με το υγειονομικό προσωπικό και με το ΠΕΚΕ 199-112.

Σε δήλωση που έκανε μετά το τέλος των συναντήσεων η κυρία Μανούκα επικέντρωσε την προσοχή της στην «άριστη», όπως είπε, συνεργασία που πρέπει να έχουν όλες οι δημοτικές αρχές με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και πως αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε απειλής από πυρκαγιά ή φυσική καταστροφή, ενάντια στην ζωή και την περιουσία των πολιτών.

«Στόχος μας», όπως εξήγησε, «εφόσον μας εμπιστευθούν οι συνδημότες μας και μας εκλέξουν δημοτική αρχή, είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή μας. Το δικαιούμαστε και μέσω των επιχειρημάτων που θα καταθέσουμε στην Πολιτεία, αλλά και τον γόνιμο διάλογο που θα ξεκινήσουμε με τους αρμόδιους φορείς, μπορούμε να το εξασφαλίσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής της έκανε λόγο για ένα «δίκαιο αίτημα» των κατοίκων του Κορδελιού και του Ευόσμου που πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη, επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία ώστε να θέσει ισχυρά θεμέλια για μια επιτυχημένη διεκδίκηση. «Όταν υπάρχει σχέδιο, οργάνωση και αποφασιστικότητα τίποτα δε είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να θέλεις να πετύχεις. Ο συνδυασμός μας και θέλει και μπορεί, για να ζούμε σε έναν Δήμο που μας αξίζει, σε έναν Δήμο που καλύπτει τις ανάγκες μας, σε έναν Δήμο που δεν θα του λείπει τίποτα» δήλωσε σχετικά.

Μαρία Μανούκα
Υποψήφια Δήμαρχος
Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
«Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου»