Υποψήφιος Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου

Φουρκιώτης Νικόλαος

Ανακοινώνω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα για τον δημαρχιακό θώκο του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου και θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της.

 

Ο Νίκος Φουρκιώτης γεννήθηκε στο Νυμφαίο της Φλώρινας με βλάχικη καταγωγή από τη Βλάστη της Εορδαίας. Προέρχεται από οικογένεια με επτά παιδιά, τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με την τέχνη του επιπλοποιού και εργάστηκε επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα, από τον οποίο απέκτησε εμπειρία μέχρι τη σύνταξή του.

Έχει δύο γιους, τον Στέργιο και τον Αλέξανδρο, καθώς και μία εγγονή με το όνομα Ζωή. Επίσης, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ως αθλητής στην ομάδα του Αετού Βασιλικών. Έχοντας έντονο ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οδυσσέα Κορδελιού από το 1971. Το 1979-1980, κατά την περίοδο που η ομάδα ανέβηκε στη Β’ Εθνική, υπηρέτησε ως Γενικός Αρχηγός, με τον κ. Παπαφώτη ως προπονητή και τον κ. Τσαφή Κωνσταντίνο ως πρόεδρο.

Από το 1978 έως και το 2019 ασχολείται με την τοπική  αυτοδιοίκηση. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για σύμβουλος το 1978 με την παράταξη του κ. Γεωργίου Ιωάννη καθώς και το 1982 όπου και εξελέγη στο τοπικό (τότε συνοικιακό) ενώ το 1986 έθεσε υποψηφιότητα με τον κ. Παμπουκίδη. Το 1998 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη, η οποία κέρδισε τις εκλογές και το 1999 με την ανάληψη της διοίκησης ανέλαβα αντιδήμαρχος Καθαριότητας για τέσσερα χρόνια.

Το 2002 επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη, η οποία ξανακέρδισε τις εκλογές και με την νέα θητεία της διοίκησης το 2003 ανέλαβε αντιπρόεδρος του συνδέσμου των κοιμητηρίων για δύο χρόνια με πρόεδρο του συνδέσμου τον κ. Καρυπίδη από τον Εύοσμο, ενώ το 2005, για τα επόμενα δύο χρόνια της διοίκησης, ανέλαβε πάλι αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Το 2006 επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος πάλι με την παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη, η οποία κέρδισε ξανά τις εκλογές και με την νέα θητεία της διοίκησης το 2007 ανέλαβε αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Το 2009 ανέλαβε αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο κύριος Γούσιος, αλλά παραιτήθηκε σε έξι μήνες και την θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας ξαναπήρε ο ιδιος.

Το 2010 η παράταξη του Στάθη Λαφαζανίδη κέρδισε τις εκλογές στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, και εξελέγη για άλλη μια φορά δημοτικός σύμβουλος, ενώ ανέλαβε τρία χρόνια αντιδήμαρχος Καθαριότητας και για τέσσερα χρόνια αντιδήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού.

Η παρουσία του ως σύμβουλος της κοινότητας Ελευθερίου, του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, συνολικά περίπου σαράντα χρόνια και σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια στο πλευρό της διοίκησης του Στάθη Λαφαζανίδη, αποτελεί κατόρθωμα που λίγοι έχουν στο ενεργητικό τους. Η αφοσίωσή του για τα κοινά και η αγάπη του για την τοπική κοινότητα τον κινητοποίησαν να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο που ζει και αγαπάει, γι’ αυτό και αποφάσισε να συμπορευτεί με την παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» με επικεφαλής την Μαρία Μανούκα προκειμένου να διασφαλίσει το καλό των πολιτών.

Με βαθιά εμπειρία και αφοσίωση, προσδοκεί να συνεχίσει να υπηρετεί τον λαό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προωθώντας τα συμφέροντα της κοινότητας και εργαζόμενος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών.

Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου.