Ισχυρή εντολή από εκατοντάδες κατοίκους του Ευόσμου να σηκώσει τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου ψηλά, έλαβε η Μαρία Μανούκα στην εντυπωσιακή ανοιχτή πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε μπροστά από το δημαρχείο, κλείνοντας με τον πλέον δυναμικό και ηχηρό τρόπο την προεκλογική της εκστρατεία. Με κεντρικό σύνθημα «στις 8 Οκτωβρίου κάνουμε πράξη τα όνειρά μας», η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», απηύθυνε κάλεσμα στη νέα γενιά να συμμετέχει δυναμικά στην εκλογική διαδικασία και μέσω της ψήφου να πάρει τις τύχες του δήμου στα χέρια της.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η κυρία Μανούκα εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο συνδυασμός της θα είναι ο μεγάλος νικητής και πως από την επομένη των εκλογών θα ξεκινήσει μια δημιουργική δημαρχιακή θητεία. «Ο στόχος και το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να επαναφέρουμε την προοπτική, την ελπίδα και το χαμόγελο στους συνδημότες μας. Να είναι υπερήφανοι για τον δήμο τους, διότι την επόμενη πενταετία ο Εύοσμος και το Ελευθέριο Κορδελιό θα είναι ένας τόπος στον οποίο θα αξίζει να ζεις, να επενδύεις, να ονειρεύεσαι» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Όλες και όλοι μαζί μπορούμε! Να κάνουμε τον δήμο μας παραγωγικό και δημιουργικό. Να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε, να υλοποιήσουμε. Να πορευτούμε με οδηγό την προσφορά στον συνδημότη. Να επενδύσουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη. Να ανατρέψουμε τη πορεία παρακμής. Να αποκτήσουμε υποδομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων. Να διαχειριστούμε τα σύγχρονα προβλήματα. Να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόοδο της περιοχής μας. Να προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα. Να συμπαρασταθούμε στους ευάλωτους συνδημότες μας. Να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να κατοχυρώσουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Να συγκροτήσουμε μια διοίκηση που θα σέβεται τον τόπο και τις παραγωγικές δυνάμεις του».

Η ίδια δήλωσε έτοιμη, από την επόμενη κιόλας ημέρα να δώσει και να κερδίσει μεγάλες και μικρές καθημερινές μάχες, «διεκδικώντας το μέλλον του δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας».

Κάνοντας αποτίμηση της πορείας που ακολούθησε από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της μέχρι απόψε το βράδυ, η Μαρία Μανούκα επισήμανε ότι το βλέμμα του συνδυασμού της ήταν πάντα στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Όπως είπε: «Έτσι πορευτήκαμε τον τελευταίο χρόνο και έτσι θα συνεχίσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια ως διοίκηση. Ήμασταν παντού. Στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα. Καταθέσαμε προτάσεις, αναδείξαμε βιώσιμες λύσεις. Μα πρωτίστως καταθέσαμε την ψυχή και το όραμά μας για να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Σχετικά με τις προγραμματικές της θέσεις κατέστησε σαφές ότι θα αγωνιστεί για να κερδίσει τις χαμένες ευκαιρίες. «Δεν διεκδικώ ψήφο ανοχής, αλλά ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης» ήταν η χαρακτηριστική της αναφορά, καλώντας τους πολυπληθείς παρευρισκόμενους να συνυπογράψουν μια συμφωνία αλήθειας και να θεμελιώσουν μια σχέση ειλικρίνειας, με πυξίδα τη συνεχή και αδιάλειπτη λογοδοσία.

«Δεν με εκφράζει το μοντέλο του δημάρχου που διοικεί κλεισμένος στο γραφείο του, αποκομμένος από την κοινωνία. Θα είμαι η δήμαρχος που θα την βλέπουν οι δημότες καθημερινά και θα εργάζομαι 24 ώρες το 24ωρο. Μόνο για το δήμο μας. Παντού και για όλους. Θα είμαι εκεί που θα βρίσκεται το απορριμματοφόρο, εκεί που θα γίνονται τα έργα, εκεί που θα έχει ανάγκη ο δημότης και η δημότισσα» σημείωσε σχετικά.

Για να προσθέσει: «Στις 8 Οκτωβρίου παίρνουμε τη ζωή μας πίσω. Τα αλλάζουμε όλα! Και προχωρούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου της επόμενης δεκαετίας. Όχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με πράξεις. Όχι εκμεταλλευόμενοι έργα προηγούμενων διοικήσεων, αλλά προγραμματίζοντας με μεθοδικότητα τα δικά μας έργα και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνει ο τόπος μας άλμα προς τα εμπρός».

Αναφορικά με το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει διαβεβαίωσε τους συνδημότες της ότι θα είναι «δήμαρχος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», δεσμευόμενη ότι προτεραιότητα δική της και των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού της είναι ο πολίτης και μόνο αυτός.

Όπως είπε: «Δήμαρχος σημαίνει παράγω αποτελέσματα, είμαι παντού για τα πάντα. Δήμαρχος σημαίνει αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας» και πρόσθεσε «Ο δήμαρχος πρέπει να έχει το θάρρος να βγαίνει μπροστά και να διεκδικεί. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει προτεραιότητα τον δήμο και όχι το... επάγγελμά του, όποιο και αν είναι αυτό. Ο δήμαρχος πρέπει να νιώθει τον πολίτη και όχι να τον βλέπει ως... πελάτη. Ο δήμαρχος δεν γκρεμίζει, χτίζει! Δεν απαξιώνει, προσθέτει! Δεν ακυρώνει, δημιουργεί! Δεν προσβάλλει, σέβεται! Δεν διχάζει, ενώνει!».

Σε αυτό το σημείο, κάλεσε τους συνδημότες της να συμπράξουν μαζί της σε έναν κοινό στόχο, σε μια ανάγκη, σε μια ελπίδα, σε μια φιλοδοξία: Να βγει ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου από το τέλμα. «Σε αυτό που χτίζουμε υπάρχει όραμα και προοπτική. Υπάρχει το πάθος και η άσβεστη φλόγα να δημιουργήσουμε έναν δήμο που θα διεκδικεί και θα πρωτοπορεί. Έναν δήμο υπόδειγμα, παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε καταχειροκροτούμενη στον επίλογο της ομιλίας της.