Ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου μίλησε στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στο Atlas tv και στους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη για τις αυτοδιοικητικέςεξελίξεις στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Β. Ελλάδος

Αρχικά ζητήθηκε από τον κ. Αντίνου να σχολιάσει τις νέες υποψηφιότητες που έχουν δεi το φως της δημοσιότητας, με τον ίδιο να απαντάει: «Έχουμε κάποιες εξελίξεις, κάποιες καινούριες υποψηφιότητες όπως του κ. Βασίλη Ανδρεάδη και του κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη που προέρχονται από την παράταξη του κ. Καμαρινού. Όπως είδαμε εχθές προέκυψε ακόμα μία υποψηφιότητα της κας Μαρίας Μανούκα, της γνωστής πολιτικής μηχανικού που έδειξε την πρόθεση της μέσω μιας ανάρτησης της να διεκδικήσει τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου» και συμπλήρωσε σχετικά με τον λόγο των πολλών υποψηφιοτήτων: «Αυτά όλα προκύπτουν από την ανυπαρξία της διοίκησης και έτσι θα δούμε πολλούς υποψηφίους όπως τον κ. Μίλτο Τασούλη και άλλους. Ο λόγος είναι απλός: Όταν βλέπεις μια ανύπαρκτη διοίκηση και έναν ανύπαρκτο δήμαρχο που κάθε μέρα κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, εγκληματικά λάθη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον δήμο μας, αυτομάτως ο καθένας βάζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος δήμαρχος από τον συγκεκριμένο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας της σημερινής διοίκησης, να δημιουργήσει δεκάδες υποψήφιους δημάρχους». Δείτε όσα είπε ο κ. Χρήστος Αντίνου https://youtu.be/LxocCf8x8tk

«Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε συμπράξεις μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές»

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων ο κ. Αντίνου τόνισε: «Όπως γνωρίζετε με τον νέο εκλογικό νόμο οι υποψήφιοι θα είναι 163 σε κάθε παράταξη, ένα νούμερο σχεδόν απαγορευτικό για τους συνδυασμούς που έχουν ήδη θέσει τον εαυτό τους στη διάθεση του δήμου. Πολύ δύσκολα πιστεύω ότι με αυτόν τον αριθμό συνδυασμών θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι ανάλογοι υποψήφιοι που θα είναι αξιόλογα άτομα για την επόμενη μέρα. Αν είναι να δημιουργηθούν κάποιες παρατάξεις οι οποίες δεν θα έχουν την δυνατότητα αύριο να διοικήσουν σωστά, δεν νομίζω ότι είναι και αυτό το οποίο εμείς ψάχνουμε σαν δήμος, ένας δήμος που τα τελευταία χρόνια έχει αποδομηθεί πλήρως, που με τη σημερινή διοίκηση δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά. Xρειάζεται μια ισχυρή παράταξη που θα έχει δυνατούς, ενεργούς και δραστήριους υποψηφίους που την επόμενη μέρα θα μπορέσουν να πaράξουν έργο. Αυτό είναι το ζητούμενο από τους πολίτες. 163 υποψήφιοι από 10 παρατάξεις, δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να βρεθούν οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε συμπράξεις μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές.»

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Οι βασικοί τομείς που πρέπει να δείξει έργο η αυριανή διοίκηση είναι αυτοί που δεν έδειξε η τωρινή . Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει φτάσει στα άκρα, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε πια, είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Μανδαλιανός η κατάσταση έχει γίνει πολύ χειρότερη από πριν. Φανταστείτε ότι για πέντε μήνες ο μετρητής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Αυγούστου δεν μετρούσε. Ήταν η περίοδος που όλοι οι πολίτες διαμαρτύρονταν έντονα για την δυσοσμία και τότε ως δια μαγείας ο μετρητής δεν λειτουργούσε. Καταλαβαίνετε ότι δεν έγινε καμία ενέργεια από τη διοίκηση ώστε να δει τι ακριβώς γίνεται, δεν έψαξε να βρει καμία απάντηση, δεν έκανε καμία ερώτηση σχετικά. Προφανώς γιατί δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τα πετρέλαια και γιατί δεν θέλει να κάνει τίποτα ουσιαστικό για τους πολίτες που αναπνέουν αυτόν τον βρώμικό αέρα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα της περιοχής με την ατμοσφαιρική ρύπανση και πρόσθεσε για το πρόβλημα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο: «Η διοίκηση είχε υποσχεθεί ότι σε έξι μήνες με έναν χρόνο θα λύσει το ζήτημα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Γνωρίζετε ότι εδώ έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα όλη η περιοχή, και ειδικά το Ελευθέριο – Κορδελιό να είναι δεσμευμένη και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ούτε ένα νηπιαγωγείο, ούτε ένα δημοτικό. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε ένα πλακάκι με τη δέσμευση του ΓΠΣ. Είχαν υποσχεθεί ότι θα διευθετήσουν το θέμα αλλά 3,5 χρόνια μετά όταν τους ρωτήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο τι έχουν κάνει, πραγματικά κοιτιόντουσαν μεταξύ τους, δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. Δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν θα το λύσουν στη θητεία τους και θα το αφήσουν για την επόμενη. Μετά από 3,5 χρόνια χτίστηκε το σχολείο που μας έλεγαν ότι θα είναι έτοιμο για λειτουργία τον Σεπτέμβριο. Το πήραν έτοιμο από τα θεμέλια και έπρεπε να το χτίσουν και να το δώσουν στους μαθητές. Φτάσαμε φέτος τον Σεπτέμβριο και το σχολείο δεν λειτουργεί. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με αυτό. Είχαμε τρία ΚΕΠ για έναν δήμο 150.000 κατοίκων που έγιναν δύο γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν μια ανανέωση μισθωτηρίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να στείλει δικαστικό επιμελητή και να βγάλει δημοτικούς λειτουργούς από μέσα την ώρα που εξυπηρετούσαν πελάτες βάζοντας λουκέτο. Αυτά συμβαίνουν στον δήμο μας, τον δήμο του δημάρχου κ. Μανδαλιανού που έχει ισοπεδώσει τα πάντα»

«Αποδείχθηκε ότι είναι ο χειρότερος δήμαρχος των τελευταίων ετών»

Στη συνέχεια ο κ. Αντίνου στάθηκε ειδικότερα στον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό: «Ξέραμε ότι ήταν άπειρος αλλά με την πρόφαση του καλού παιδιού, του άφθαρτου και του καλού γιατρού μπόρεσε να εκλεγεί. Υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών με δευτερεύουσες δικαιολογίες ότι αφού είναι καλός άνθρωπος μπορεί να είναι και καλός δήμαρχος. Αποδείχθηκε ότι είναι ο χειρότερος δήμαρχος των τελευταίων ετών και αυτό σας το λέω μετά βεβαιότητας. Δεν νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε αυτή η κατάντια για τον δήμο μας. Αν ρωτήσετε τους πολίτες, εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα εκτός από τους κάδους που έχουμε δει να αλλάζουν το τελευταίο δίμηνο. Τίποτα άλλο, ούτε ένα πλακάκι. Είναι τραγική η κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά και παράλληλα διαφώνησε με αυτούς που υποστηρίζουν ότι η διοίκηση δίνει περισσότερο βάρος στον Εύοσμο σε σχέση με το Ελευθέριο – Κορδελιό καθώς κει εκεί η κατάσταση είναι άσχημη: «Δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Ο Εύοσμος τελευταία είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση. Ο κ. Μανδαλιανός κατάφερε να αποδομήσει και τον Εύοσμο. Το Κορδελιό δεν χρειαζόταν να το αποδομήσει, ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε κανένας άλλος, κατάρρευση ολική. Αν περπατήσετε στον πεζόδρομο του Ευόσμου και δείτε τα πλακάκια που υποσχόταν ότι θα τα άλλαζε, όχι μόνο δεν τα άλλαξε αλλά αφαιρέθηκαν και όσα υπήρχαν. Στον πεζόδρομο του Κορδελιού το ίδιο, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά όσα μάρμαρα είχαν μείνει αφαιρέθηκαν και αυτά».

«Μια γυναίκα μπορεί να έχει πιο γρήγορη σκέψη»

Τέλος, ζητήθηκε από τον κ. Αντίνου να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες που έχουν γίνει γνωστές: «Μετά από συζητήσεις που έχω κάνει με όλους τους υποψηφίους μπορώ να πω ότι είδα μια αχτίδα φωτός για το γίγνεσθαι του τόπου μας. Σχετικά με τις υποψηφιότητες των κυρίων Αλεξανδρίδη και Ανδρεάδη σας λέω με βεβαιότητα πως αν είναι αυτοί οι επόμενοι δήμαρχοι θα είναι καλύτεροι από τον σημερινό» σημείωσε και στη συνέχεια στάθηκε στην υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα που ο ίδιος θεωρεί την καταλληλότερη: «Εγώ όμως βλέπω μια άλλη διοίκηση, με μια άλλη νοοτροπία, με μια πιο γρήγορη σκέψη. Μια γυναίκα μπορεί σίγουρα να έχει πιο γρήγορη σκέψη γιατί καταφέρνει να δουλεύει πολλά κομμάτια του εγκεφάλου της ταυτοχρόνως. Αν κάνετε μια συζήτηση με την κα Μανούκα και την ομάδα της, σίγουρα και εσείς θα πειστείτε προς αυτή τη κατεύθυνση. Νομίζω ότι θα ήταν μια καλή διοίκηση που θα πλαισιωθεί από αξιόλογους ανθρώπους που θα μπορέσουν όχι απλά να εκλεγούν, αλλά πραγματικά να διοικήσουν όπως του αξίζει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βορείου Ελλάδος». Κλείνοντας σε σχόλιο για το γεγονός πως είναι λίγες οι γυναίκες δήμαρχοι στην χώρα μας απάντησε: «Είναι πράγματι λίγες αλλά μην ξεχνάτε ότι η Θάτσερ έμεινε στην ιστορία ως η “Σιδηρά Κυρία”, η Μέρκελ έκανε την Γερμανία υπερδύναμη και βλέπετε τι τραβάνε τώρα με τον κ. Σολτς. Δεν νομίζω επίσης ότι και οι Άγγλοι είναι ανόητοι που έβαλαν ξανά στα δρώμενα μια γυναίκα. Μην ξεχνάτε πως και στην Ελλάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γυναίκα».