Ανανικίδης Φίλιππος

Γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου μας Ελ. Κορδελιού Ευόσμου. Το 1987 μετακομίσαμε οικογενειακώς στο χωριό του πατέρα του στο Μαυρονέρι Κιλκίς, και το 1993 εγκατασταθήκαμε μόνιμα στο δήμο Ελ. Κορδελιού Ευόσμου. Είμαι Πόντιος στην καταγωγή από την πλευρά και των δύο γονιών μου.

Έχω μια υπέροχη οικογένεια, με την σύζυγό μου Μαρία και την κόρη μας Παρασκευή, δύο ετών.

Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού και στο 1ο ΤΕΛ (Λύκειο) Ευόσμου. Είναι πτυχιούχος Ψυκτικός (1998) και πτυχιούχος Μηχανολόγος Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων (1999). Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεών του (1999-2001) εργάστηκα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις ως τεχνικός, συντηρητής, πωλητής, ενώ παράλληλα εργαζόμουν επί σειρά ετών και σε μαγαζιά εστίασης του Ελευθερίου Κορδελιού. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζοται ως sales manager σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επαγγελματικών επίπλων στον τομέα της εστίασης.

Συμμετείχε ως ηθοποιός στην θεατρική ομάδα του Μεσαίου Θεσσαλονίκης (χωριό της μητέρας μου) “ο Πόντος “, στις θεατρικές παραστάσεις «Γενοκτονία Ποντίων» και «Ποντιακός Γάμος». Ασχολούται επαγγελματικά με το Ποντιακό τραγούδι, πραγματοποιώντας την
πρώτη του επαγγελματική δισκογραφική δουλειά το 2016 με 11 τραγούδια.

 

Γνωρίζει κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά του Δήμου καθώς εκει γεννήθηκε, φοίτησε, μεγάλωσε, και συνομιλώντας με τους συνδημότες του ακούει και καταγράφει στην μνήμη του τα καθημερινά τους προβλήματα, τις ιδέες και απόψεις τους. Όντας αισιόδοξος ως χαρακτήρας, θεωρεί ότι είναι ικανός να συμβάλω στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου με καλή διάθεση και χαμόγελο που τόσο τα χρειαζόμαστε. Με την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Μανούκα στηρίζει την πρώτη Γυναίκα Δήμαρχο του δήμου και την ευχαριστει πολύ για την εμπιστοσύνη της.