Με αισιοδοξία ατενίζει το αυτοδιοικητικό της μέλλον η κ. Μαρία Μανούκα, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, όπως έγραψε σε δημοσίευσή της στο Facebook.

Σήμερα η κ. Μανούκα θέλησε με μία αινιγματική ανάρτηση αφενός να αποδώσει τη δέουσα σπουδαιότητα στην επέτειο της γέννησής της και αφετέρου να γνωστοποιήσει την απόφασή της να εμπλακεί ενεργά στον απαιτητικό και νευραλγικό χώρο της αυτοδιοίκησης, στον τόπο που ζει και δραστηριοποιείται στον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου. Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της:

?Η ημέρα των γενεθλίων είναι η μέρα που εύχεσαι να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές που σου δίνουν.? Μία μέρα ξεχωριστή!!! Μία μέρα με συμβολισμούς!!! Μία μέρα που μπορείς ξεκάθαρα να δηλώσεις ότι αποτελεί την αφετηρία για μια νέα δημιουργική αυτοδιοικητική πορεία!!!

Μαρία Π Μανούκα Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Ποια είναι η Μαρία Μανούκα

Πρόκειται για μια ενεργή πολίτη με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και πολύπλευρη κοινωνική δραστηριότητα που πολύ σύντομα, αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη των δημοτών προκειμένου να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του δήμου. Σημαντικά της εφόδια η εμπειρία της στον επαγγελματικό χώρο όπου δραστηριοποιείται επί 25 χρόνια έχοντας μελετήσει, επιβλέψει και κατασκευάσει σημαντικά πολεοδομικά και τεχνικά έργα, αλλά και η συμμετοχή της σε σημαντικά συμβούλια και θεσμούς όπως στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως αιρετό μέλος, στη Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ αλλά και ως τακτικό μέλος του πενταμελούς Β΄ Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΟΘΑ). Δεν πρέπει να παραληφθεί επίσης, ότι είναι ελεγκτής δόμησης, ενεργειακός επιθεωρητής, εισηγήτρια του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Διαιτητής Διαιτητικού Δικαστηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για τεχνικά θέματα και έχει διατελέσει Δικαστικός Πραγματογνώμονας Τεχνικών Θεμάτων στο Πταισματοδικείο, Πρωτοδικείο και Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει αναλάβει με ιδιαίτερη επιτυχία θέσεις τεχνικού συμβούλου και διευθυντικές ευθύνες σε Τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Ωστόσο, η δράση της δεν περιορίζεται μόνο σε αυστηρώς επαγγελματικά μονοπάτια αλλά επεκτείνεται και στον ευρύτερο κοινωνικό βίο με την ίδια να καταλαμβάνει σημαίνουσες θέσεις – μεταξύ άλλων – ως μέλος Διεθνούς Γυναικείας Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου στο οποίο μάλιστα είναι ιδρυτικό μέλος. Σκιαγραφώντας το προφίλ της Μαρίας Μανούκα καθίσταται πρόδηλη η διάθεσή της να προσφέρει ουσιαστικά στον δήμο που η ίδια γνωρίζει καλά, νοιάζεται αληθινά και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσω του τεχνικού γραφείου που διατηρεί. Τέλος, οι ηγετικές και επικοινωνιακές της ικανότητες, όπως επίσης και το αξιόλογο επιτελείο των στελεχών που την πλαισιώνουν της χαρίζουν απλόχερα την στήριξη παλιών και νέων αυτοδιοικητικών στελεχών του δήμου. Κλείνοντας και παρατηρώντας λίγο πιο σχολαστικά τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως όταν οι γυναίκες ηγούνται, ξεχωρίζουν για την επιδραστικότητα, την ενσυναίσθηση αλλά και την μαεστρική διπλωματία που τις χαρακτηρίζει. Βάζουν σε πρώτο πλάνο τους πιο ευάλωτους κοινωνικά πολίτες και μάχονται αδιάκοπα με γνώμονα το δίκαιο και το ηθικό, την ευημερία και την εξέλιξη!